Segítség, információ

Gyakran feltett kérdések

Mi ez az oldal?
Az árfolyamcentrum.hu magyarországi bankok és pénzváltók saját nyilvános weboldalán közzétett árfolyamadatait gyűjti össze és teszi közzé összesített formában.
Mi a valuta?
Külföldi készpénz (bankjegy, pénzérme).
Mi a deviza?
Külföldi készpénzt helyettesítő eszköz, számlapénz (például bankszámlán lévő euró vagy dollár összeg).
Mi az eladási árfolyam?
Az a forintösszeg, amiért bankok és pénzváltók külföldi fizetőeszközt adnak el.
Az eladási árfolyamot figyelje, ha forintot szeretne valutára váltani.
Mi a vételi árfolyam?
Az a forintösszeg, amelyért a bank vagy pénzváltó megvásárolja a részére felkínált külföldi fizetőeszközt.
A vételi árfolyamot figyelje, ha valutát szeretne forintra váltani.
Mi a kezelési költség?
A legtöbb pénzváltó kezelési költséget, jutalékot vagy tranzakciós illetéket számít fel az átváltott összegtől függően. Ez általában az átváltott összeg 0,3%-a, maximum 10.000 Ft (100.000 Ft összegnél ez 300 Ft-ot jelent). Egyes pénzváltók nem számítanak fel kezelési költséget.
Pénzváltóm van, szeretnék itt megjelenni!
A megjelenéshez rendelkeznie kell nyilvános weboldallal, ahol legalább napi gyakorisággal frissíti az aktuális árfolyamait. A megjelenés ingyenes. Vegye fel velünk a kapcsolatot emailben!

Adatvédelmi irányelvek

Nem kezelünk vagy tárolunk személyes adatot.

Az oldalon a Google Analytics és a Google AdSense eszközöket használjuk a látogatottság méréséhez, és hirdetések megjelenítéséhez. A Google által használt cookie-król, a beállítási és letiltási lehetőségekről, valamint a Google adatvédelmi irányelveiről a Google oldalán olvashat.

A kiszolgálóhoz érkező kéréseket hibakeresési és biztonsági okokból naplózzuk. A naplóban szerepel a látogatás ideje, a látogató IP címe, a meglátogatott oldal címe, és a böngésző által küldött típusazonosító (User-Agent).

Felhasználási feltételek

Az árfolyamcentrum.hu oldal magyarországi bankok és pénzváltók árfolyamadatait gyűjti össze a saját nyilvános weboldalukról, és teszi közzé összesített formában.

Az oldal célja a tájékozódás segítése.

Az oldalon szereplő árfolyamadatok tájékoztató jellegűek, eltérhetnek a bankok és pénzváltók által közzétett és alkalmazott aktuális árfolyamoktól.

Az árfolyamadatok pontosságáért felelősséget nem vállalunk!

Rólunk

Az arfolyamcentrum.hu oldalt magyar magánszemélyek fejlesztik és üzemeltetik. Az üzemeltetés költségeit Magyarországon adózott hirdetési bevételekből fedezzük.